Необходими продукти:
125 г меко масло
125 г пудра захар
3 яйца
кората от два лимона
1 с.л. лимонов сок
200 г сирене рикота
1 ванилия
80 г брашно
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбийте на пухкав крем мекото масло, заедно със захарта. Отделете белтъците от жълтъците и добавете жълтъците в масления крем.
Настържете кората на два лимона, сложете сиренето рикота, лимоновия сок и ванилията и разбъркайте до хомогенност.
Бийте белтъците до меки връхчета и внимателно ги смесете с останалия крем с помощта на шпатула или дървена лъжица. Накрая пресейте брашното, заедно с бакпулвера и го разбъркайте и него с шпатула.
Изсипете сместа в обилно намаслена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Кейкът не бухва и е леко влажен като текстура.
Оставете го да се охлади и поръсете с пудра захар преди поднасяне.