
Необходими продукти:
2 готови шоколадови рула
1000-1250 мл микс от ванилов и шоколадов сладолед
плодове за гарниране
Начин на приготвяне:
Оставяме сладоледа на стайна температура за около 1-2 часа, докато се разтопи напълно. Застиламе вътрешността на подходяща купа (за предпочитане стъклена или метална) с фолио за свежо съхранение.
Нарязваме рулата на шайби с дебелина около 1 см. Подреждаме парчетата легнали плътно едно до друго и изсипваме разтопения сладолед. Покриваме купата с фолио за свежо съхранение и я прибираме за няколко часа във фризера, за да стегне сладоледът.
Когато дойде време за сервиране, изваждаме тортата от купата, отстраняваме фолиото и я нарязваме на парчета. Ако не успяваме да извадим тортата, може да потопим за секунди купата в съд с гореща вода или да я оставим за няколко минути на стайна температура, за да се отпусне.
Гарнираме тортата с пресни плодове по желание и поднасяме.