Необходими продукти:
1 чаена чаша масло или маргарин
1/2 чаена чаша пудра захар
1 чаена лъжичка сок от лайм или лимон
2 1/4 чаена чаша пресято брашно
1/4 чаена лъжичка сол (1-2 щипки)
2 чаени лъжички настъргана кора от лайм
За поръсване:
1 чаена чаша захар
1 ванилия
1 чаена лъжичка настъргана кора от лайм (лимон)
Начин на приготвяне:
В купа разбийте до побеляване маслото, захарта и лимоновия сок. Добавете постепенно брашното, смесено с лимоновата кора и солта. Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно домакинско фолио и поставете във хладилника за около два часа.
Охладеното тесто разделете на топчета с големината на орех. Оформете от тях пръчици с дължина 10 см. Прегънете ги и ги оформете като рогчета. Поставете ги в намазана и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене).
Нужно е фурната да е предварително загрята до 180 градуса. Пече се около 10 минути - докато съвсем леко променят цвета си.
Извадете от фурната и веднага, още докато са горещи, ги поръсете с пудра захар, смесена с ванилия и настъргана кора от лайм.