Необходими продукти:
200 мл. прясно мляко
170 г захар
125 г масло
5 с.л. натурално какао
3 яйца
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
Продукти за крема:
400 г заквасена сметана
100 г пудра захар
5 с.л. гъсто кисело мляко (3.6%)
1 ванилия
2 банана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете в тенджера прясното мляко, захарта, маслото и какаото.
Сместа трябва да поври около 10 минути, докато стане хомогенна и леко се сгъсти. Отсипете 1 ч.ч. от шоколадовата смес, а останалата охладете напълно.
Добавете в нея трите яйца, брашното и бакпулвера и разбъркайте добре с миксер. Изсипете сместа във форма за печене, отдолу покрита с хартия за печене и изпечете блата на 180 градуса за около 30-35 минути.
Проверете го с клечка. Охладете го добре и го разрежете по средата, хоризонтално, на два отделни блата.
Пригответе крема като смесите всички продукти за него. Отделно си пригответе нарязани на кръгчета банани.
Поставете единия блат в чиния и го намажете с половината от шоколадовата смес.
Отгоре подредете кръгчета банани и покрийте с половината крем.
Повторете отново с блат, шоколадовата смес и завършете с крем. Измажете и отстрани.
Дори и да се смесят шоколад и крем не се тревожете. Това придава по-небрежен, домашен и натурален вид на тортата.
Украсете по желание. Охладете добре за няколко часа преди консумация.