Необходими продукти:
1 пакет бисквити (по ваш избор)
250 г маскарпоне
200 мл сладка сметана течна
200 мл мляко
100 мл бейлис
100 грама пудра захар
1 чаена лъжица екстракт от ванилия
Нутела (на корем)
Шоколад (настърган за гарнитура)
Бита сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната в голяма купа. Добавете маскарпоне, ванилия и половината от захарта. Разбийте добре с миксер, докато всички съставки са добре смесени. Ако обичате сметана, можете съвсем спокойно да удвоите дозата. Така кремът ще стане още по лек и пухкав.
Изберете съд за сервиране – може голяма чаша на столче (20 см диаметър), а можете да ползвате и тавичк, или няколко малки индивидуални десертни чашки.
Смесете млякото, бейлиса и останалата част от захарта. Потопете бисквитите в млякото. Оставете за 20-30 секунди, за да попият от млякото (не ги оставяйте прекалено дълго и да се разкашкат).
Поставете един ред от напоените бисквити в съда за сервиране. Поръсете с нутела и покрийте с крема. Повторете тези стъпки, докато крема и бисквитките свършат – един ред бисквитки, един ред крем, един ред бисквитки и т.н.. Украсете с бита сметана и настърган шоколад, плодове или ядки.
Оставете в хладилника за няколко часа, за предпочитане за през нощта.
Други рецепти за торта:
Пълнена торта
Шоколадова бисквитена торта
Шоколадов тарт с касис
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!