Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
1/2 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. прясно мляко
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
1-2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Първо разбивате захарта с яйцата, после добавяте олиото и млякото, брашното, забъркано с бакпулвера и накрая ванилията.
Отделяте малка част от сместа, в която ще сложите какао, а след това я добавяте към останалата смес и я разпределяте в тава.
Печем 30 минути на 180 градуса само с долния реотан на фурната, след това пък печем кекса 15 минути, но само с включен горен реотан.
* Очакваме и вашите рецепти с подходящи снимки на edna@netinfocompany.bg!
Автор: Ели Василева-Иванова
Лесен домашен кекс
Една рецепта, изпратена ни от нашата читателка Ели Василева-Иванова
41429