Необходими продукти (за 4 порции):
400 г цедено кисело мляко
200 г заквасена сметана
пудра захар на вкус
настъргана лимонова кора
2 пакетчета ванилии
2 праскови
60 г кристална захар
1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разбъркваме цеденото мляко, заквасената сметана и захарта. Ароматизираме с лимоновата кора и ванилията.
Разполовяваме прасковите, махаме костилките, обелваме плодовете и ги нарязваме на резенчета.
Поставяме ги в тиган заедно със захарта и лимоновия сок, след което ги карамелизираме на тих огън.
В купички изсипваме част от млечно-сметановия крем, разпределяме парченца карамелизирани праскови, покриваме ги с още един слой крем, а върху него пак поставяме резенчета праскови. Охлаждаме преди консумация.
Крем с карамелизирани праскови
Сладкарско удоволствие с незаменим привкус
19420