Нужните ни продукти са:
350 гр. брашно
1 п. суха мая
120 гр. масло
160 гр. захар
120 мл. прясно мляко
3 яйца
2-3 п. ванилия
сол
кората от един лимон или портокал
плънка по избор
Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашно, мая, яйца, прясно мляко, захар и щипката сол.
Разбъркваме, докато тестото стане хомогенно и допълваме ароматите с кора от лимон, портокал и ванилията.
За финал добавяме разтопеното масло и оставяме да втаса половин час.
Изсипваме половината смес в тава и слагаме плънката, която сме си избрали, добавяме останалата смес отгоре.
Печем на 190 градуса до готовност.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още няколко идеи за великденски хляб:
Трудно ли се меси козунак?
Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко
Тайните на козунака
Козунак и руло от едно тесто
Торта от козунак