"Колчем вкуся нещо с кокос, фантазията ми литва и ме пренася на някой остров из южните морета. А когато правихме снимките на тези сладки, направо възседнах килимчето на Аладин и се озовах мигом под сянката на една кокосова палма.
Ако искате и вие да се почувствате като в рая, не ви е нужна скъпа екскурзия до Тувалу. Просто се качете на борда на нашето чердженце! Но внимание кокосовите орехи имат неприятния обичай да падат на главите на нищо неподозиращи хора!"
Списание "Меню"
Необходими продукти за 30 броя:
200 г кокосови стърготини
200 г кристална захар
3 с. л. нишесте
1 щипка сол
3 белтъка
1 ч. л. ванилова есенция
50 г тъмен шоколад
1 ч. л. масло
Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 160°С. В купа се смесват кокосовите стърготини, захарта, солта и нишестето. Прибавят се белтъците и есенцията. Сместа се разбива енергично.
2. С лъжица се загребва от кокосовата маса и се слагат купички на разстояние върху хартия за печене. Слагат се да се пекат веднага за около 20 мин., или докато се зачервят. Охлаждат се.
3. Шоколадът се разтопява на водна баня с маслото. Дъното на сладките се топва в шоколада или просто се напръскват с разтопен шоколад. Охлаждат се.