Не можахме да устоим на това десертно изкушение и решихме веднага до го приготвим, въпреки по-калоричната му природа.
Продукти:
125 гр меко масло
175 гр пудра захар
2 яйца
60 гр кокосови стърготини
200 мл прясно мляко
180 гр брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 пакетчета ванилия
5-6 круши
1 литър вода
400 гр захар
подправки по ваш вкус (канела, кардамон, бахар, лимонова кора, карамфил)
Приготвяне:
Обелете крушите като им оставите дръжките. После смесете продуктите за сиропа (захар и вода) и го кипнете. Сварете в него крушите за 10 минути и ги оставете напълно да се охладят в сиропа, след което ги извадете и ги отцедете добре.
Разбийте на пухкав крем маслото и захарта, добавяйки яйцата и кокоса. Накрая сипете брашното, примесено с бакпулвера и ванилията като го редувате с прясното мляко. Сложете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Набодете в него крушите и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Остатъка от сиропа може да редуцирате и да го ползвате като заливка на други сладкиши или плодове. А ако нямате време да се занимавате с крушите, просто ги обелете, слагайки ги в тестото сурови, за да спестите време.
Есенен сладкиш с круши
Хайде да се подсладим на този слънчев фон навън
27027