Необходими продукти:
125 г маргарин
150 г захар
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 капка бадемова есенция
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
200—300 г ягоди (може и от компот)
Начин на приготвяне:
1. В купа се слагат маргаринът и захарта и се разбъркват с дървена бъркалка, докато маргаринът поеме захарта. Прибавя се едното яйце, разбива се с миксер, другото яйце и отново се разбива около 2 минути, докато сместа стане леко пухкава. Сипва се студеното прясно мляко, в което е сложена бадемовата есенция, и се разбърква.
2. В отделна купичка се размесват брашното и бакпулверът и се добавят на порции при непрекъснато бъркане с миксера на бавни обороти към яйчено-млечната смес до получаване на рядко тесто.
3. Ягодите се почистват, нарязват се на дребни парченца, поставят се в тестото и се разбърква.
4. Тестото се разпределя във форми за мъфини и се пече около 30 минути на водна баня в предварително загрята фурна на 200 градуса. Мъфините могат да се сервират топли или студени, поръсени с пудра захар.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти за мъфини:
Мъфини в зависимост от зодията
Лимонени мъфини с бял шоколад
Солени мъфини за закуска