Ягодови мъфини

Десерт с аромат на разкош

Ягодови мъфини
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

125 г маргарин
150 г захар
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 капка бадемова есенция
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
200—300 г ягоди (може и от компот)

Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат маргаринът и захарта и се разбъркват с дървена бъркалка, докато маргаринът поеме захарта. Прибавя се едното яйце, разбива се с миксер, другото яйце и отново се разбива около 2 минути, докато сместа стане леко пухкава. Сипва се студеното прясно мляко, в което е сложена бадемовата есенция, и се разбърква.

2. В отделна купичка се размесват брашното и бакпулверът и се добавят на порции при непрекъснато бъркане с миксера на бавни обороти към яйчено-млечната смес до получаване на рядко тесто.

3. Ягодите се почистват, нарязват се на дребни парченца, поставят се в тестото и се разбърква.

4. Тестото се разпределя във форми за мъфини и се пече около 30 минути на водна баня в предварително загрята фурна на 200 градуса. Мъфините могат да се сервират топли или студени, поръсени с пудра захар.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още рецепти за мъфини:
Мъфини в зависимост от зодията
Лимонени мъфини с бял шоколад
Солени мъфини за закуска

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти