Необходими продукти (за тавичка с размери 30х20):
3 с.л. стопено масло
1 яйце
1 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулер
1/2 ч.л. канела
кората от половин лимон
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. настъргани ябълки
Продукти за чийз топинга:
300 г крема сирене филаделфия натурална
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
1/2 ч.ч. смлени орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете в купа крема сиренето, захарта, яйцата и ванилията и ги разбийте добре. Оставете настрана.В друга купа разбийте яйцето, заедно със захарта, прясното и кисело мляко, стопеното и охладено масло и лимоновата кора. Добавете пресятото брашно с бакпулера и канелата. Накрая сложете смлените орехи и настърганите и отцедени ябълки и разбъркайте с лъжица.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава.
Отгоре излейте чийз топинга. Печете сладкиша 30 минути на загрята фурна.
Охладете добре. Поръсете със смлени орехи и разрежете.