Ябълков пай

Опитайте изкушението

Ябълков пай
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти за осем порции:

За тестото:
250 г брашно
50 г смлени печени бадеми
80 г захар
125 г масло
2 яйца
1 жълтък

За плънката:
4 големи ябълки
2 супени лъжици кафява захар
щипка канела на прах
2 супени лъжици ром
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица портокалов мармалад
50 г филиран бадем
2 ореховки
сметана или топка сметанов сладолед (по желание)

Начин на приготвяне:
Разбъркайте с миксер брашното, смлените бадеми, захарта и парченцата масло, докато сместа стане на гранули. Добавете разбитите яйца и жълтъка и замесете гладко тесто. Оформете го на топка, увийте го в хартия за печене и го оставете да почине в хладилника за час.

Междувременно нарежете ябълките, поръсете ги с кафява захар, канела, ром и лимонов сок. Разточете тестото, разстелете с хартия за печене форма за торта или друг удобен съд и пренесете тестото в нея.

Намажете го с портокалов мармалад и наредете отгоре ябълковите резенчета, наръсете с филиран бадем, натрошени ореховки, малко кафява захар или пудра - въпрос на желание.

Печете на 200 градуса около час и сервирайте със сметана или сметанов сладолед.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти