Необходими продукти (за 25 бонбона):
200 г млечен шоколад
20 г масло
3 супени лъжици прясно мляко
3 супени лъжици ром
1 жълтък
50 г нарязани на ситно орехи
3 натрошени на ситно обикновени бисквити
1-2 обикновени бисквити за овалване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада на водна баня. Когато се разтопи напълно, прибавяме маслото. Бъркаме сместа, докато шоколадът поеме мазнината. Добавяме затопленото мляко, рома и продължаваме да разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Отместваме шоколада от котлона и внимателно добавяме жълтъка. Пак разбъркваме сместа, докато поеме жълтъка, и я оставяме малко да се охлади, но не бива да се втвърдява. През това време нарязваме (счукваме) орехите и бисквитите на малки парченца.
Слагаме ги към шоколада и хубаво ги смесваме. Прибираме получената субстанция в хладилника, за да стегне за 30-40 минути и да може лесно да оформим бонбоните.
Когато шоколадът се втвърди достатъчно, оформяме топчета с големина на орех и ги овалваме в смлени бисквити, орехи, шоколадови пръчици или кокосови стърготини.
Хрупкави шоколадови трюфели
Откога чаках подобно десертно пиршество
16848