Продукти:
250 г меко масло
300 г пудра захар
6 жълтъка
70 г какао, размито в малко гореща вода
2 прахчета ванилия
250 г смлени орехи
6 белтъка
1/2 кафена чаша бренди
Приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем. Един по един се прибавят жълтъците, а след това идва ред на какаото и ванилията. От получената смес се отделя 1/3 и се оставя в хладилника да се стегне.
Към останалата част се добавят орехите и разбитите на сняг белтъци, бъркайки ги внимателно с лопатка. Тестото се изсипва в тортена форма, застлана с хартия за печене. Сладкишът се изпича на слаба фурна (150 градуса) за по-дълго време, тъй като в него няма брашно и набухватели.
Когато десертът е готов, го оставяме да изстине напълно и след това сиропираме с брендито, а отгоре застиламе с крема.
Фалшив "Гараш"
Вярно с оригинала
36041