Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (за предпочитане от по-дебелите, на сач)
500 г тиква
4 средни ябълки (около 250-300 г)
2 круши
3 супени лъжици стафиди
2 супени лъжици червени боровинки
100 г галета
200 г захар
4 супени лъжици фини овесени ядки
1 чаена лъжичка канела
олио
Начин на приготвяне:
Обелваме и почистваме плодовете. Настъргваме на едро ренде тиквата и ябълките, а крушите нарязваме на кубчета. Накълцваме стафидите и червените боровинки (може да ги оставим и цели) и ги добавяме към останалите плодове.
Поръсваме ги с галета, захар, канела, овесени ядки и разбъркваме съставките. Всяка кора намазваме с олио, разпределяме част от плънката и я навиваме на руло. Готовите рула подреждаме едно до друго в намаслена тава.
Печем баницата в предварително загрята фурна на 170 градуса. Изваждаме готовата баница, напръскваме я с вода и я покриваме с кърпа. Когато изстине, я нарязваме на парчета, които поръсваме с пудра захар.
Есенна баница
С тиква, ябълки и круши
34501
Необходими продукти