Необходими продукти:
250 г маргарин
100 мл течна неподсладена сметана
300 г захар
250 г кокосови стърготини
150 г тъмен шоколад
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
В дълбок, неголям съд се разтапя маргаринът. Прибавят се сметаната и захарта и се бъркат, докато сместа заври. Оставя се да ври 5 минути.
След това се отстранява от огъня и се добавят кокосовите стърготини. В продълговат съд (тава), покрита с хартия за печене, се излива сместа.
Оставя се в хладилника за една нощ. Шоколадът се разтапя на водна баня на по-ниска степен на котлона заедно с олиото, като се внимава шоколадът да не прегрее. Тук това е важно, защото той се явява глазура и ако температурата се превиши - шоколадът няма да стегне.
Нарежете кокосовата смес на правоъгълници и оваляйте всеки един от тях в шоколада. Оставете ги да стегнат в хладилника.
Домашни бонбони
С вкус на шоколад
20385