Необходими продукти:
140 г сурови и белени лешници
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша сухо мляко
1 супена лъжица мед
щипка сол
200 г натурален шоколад (може 100 г натурален и 100 г млечен)
Начин на приготвяне:
Слагаме лешниците в купата на кухненския робот и ги пасираме до възможно най-фина консистенция.
В малка тенджерка загряваме прясното и сухото мляко плюс солта. Преди сместа да започне да ври, я отстраняваме от котлона.
Разтопяваме шоколада и меда на водна баня.
После включваме робота и към смлените лешници добавяме шоколада, а след това и млечната смес. Пасираме, докато всички съставки се хомогенизират.
Готовият течен шоколад трябва да престои една нощ или няколко часа в хладилник, за да се уплътни.
Домашен течен шоколад
Просто няма равен
27491