Чудили ли сте се какви са точно сладкишите за чай или кафе? Те са малки, сладки и веднъж като ги вкусите, няма да искате да пиете повече чая си без тях.
Следващата рецепта е точно за такива сладкиши. Изпълнява се лесно и няма как да я сбъркате.
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
3 супени лъжици захар
1 чаена чаша нарязани фурми
настъргана кора от един лимон
150 мл мляко
150 мл течна сметана
малко допълнително мляко и захар за намазване
сладко от ягоди (може и друго по ваш избор)
разбита сладка сметана
Начин на приготвяне:
Слагаме в купа брашното, захарта, нарязаните фурми и лимоновата кора. Разбъркваме. Добавяме млякото и сметаната. Внимателно и леко омесваме тестото (важно е тестото да не се меси продължително) и разстиламе върху набрашнена повърхност. Дебелината на кората е около 2 см, от която изрязваме кръгли формички, които подреждаме в тавичка върху хартия за печене.
Намазваме леко със захар разтворена в мляко. Печем на 200 градуса около 15-20 мин. Изваждаме готовите сладкиши. Разрязваме на две и намазваме всяка половинка със сладко от ягоди и разбита сметана.
Добър апетит!