Необходими продукти:
бисквити - 150 г
масло - 100 г краве
крема сирене - 500 г
диня - 500 г пасирана
захар - 1 ч.ч.
желатин - 1 пакетче
пудра захар - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават и се смесват със затопленото краве масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се оставя в хладилника.
Желатинът се накисва във вода и се разтапя на водна баня. Сиренето се пасира. Добавят се захарта, пасираната диня и желатинът. Сместа се разбива, докато се получи пухкав крем.
Той се изсипва върху блата и кейкът се прибира в хладилника за една нощ. Преди сервиране се украсява с резенчета диня и ментови листа по желание.
Сходни рецепти:
Шоколадов чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди
Суров веган чийзкейк с ягоди
Чийзкейк с шоколад
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!