Необходими продукти (за около 70-75 бонбона):
200 г черен шоколад (със състав от 70% какао)
20 г масло
220-250 г печени безсолни лешници
Начин на приготвяне:
Поставяме натрошеният шоколад и маслото в подходящ огнеупорен съд и внимателно разтопяваме съставките на водна баня.
Когато шоколадът поеме цялото масло, го отместваме от котлона и добавяме лешниците.
Разбъркваме сместа добре. С помощта на супена лъжица загребваме по три лешника и ги поставяме внимателно върху готварска хартия, разстлана върху голяма тава. С лъжицата лешниците се подреждат много лесно в редица. Оставяме ги да изсъхнат за няколко часа на хладно.
Когато стегнат напълно, ги отлепваме от хартията и ги прибираме в подходящи подложки. Ако не разполагаме с такива, можем да ги наредим в дълбок съд, като задължително разделяме пластовете бонбони един от друг с хартия за печене или алуминиево фолио.
Бонбони "Троен лешник"
Безспорен десертен фаворит
13723