Необходими продукти за 10 бр.:
2 пресни моркова
шепа сушени червени боровинки
5-6 сушени смокини (с почистени дръжки)
1 ч.ч. ядки (белени бадеми и лешници)
1/2 ч.л. канела
2 ч.л. нектар от агаве (или мед)
кокос за овалване
Начин на приготвяне:
Накиснете бадемите и лешниците в купа с вода за половин, един час. Отцедете и ги изплакнете добре под течаща вода. Обелете, измийте и настържете морковите в купа.
Сложете ги в блендера, заедно със сушените плодове, измитите ядки, нектарът от агаве (или мед) и канелата. Пасирайте добре, докато получите хомогенна смес. Навлажнете ръцете си и оформете топчета, с големината на орех, след което ги оваляйте в кокос.
Охладете в хладилник за няколко часа, за да стегнат леко и поднесете.