Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 20 блини:
200 г маскарпоне
125 г брашно
1 щипка сол
1 яйце
60 г захар
185 мл прясно мляко
25 г краве масло
50 г пудра захар
лимонова и портокалова кора, ванилия на вкус
горски или други плодове по избор за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Брашното и солта се смесват и към тях се прибавят лимонова и портокалова кора. Ароматизира се с ванилия.
2. Яйцето се разбива на пяна със захарта с помоща миксер.
3. Прясното мляко и разтопеното масло се смесват и се прибавят към разбитото яйце. Към тях с внимателно бъркане се прибавя и брашнената смес до получаване на рядко еднородно тесто.
4. Разпределя се в силиконови форми и блините се пекат в умерена фурна до златисто.
5. След като изстинат, с помощта на две лъжици върху всяка блина се слага от разбитото с пудрата захар маскарпоне. Накрая блините се гарнират с горски или други плодове по ваш вкус.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!