Необходими продукти:
1 опаковка млечен шоколад
40 грама масло
1 пакет чаени бисквити
овесени ядки или натрошени орехи
200 мл ликьор или есенция
1 ванилия
и за украсата какво пожелаете или имате под ръка.
Начин на приготвяне:
Започваме като изсипем цялата опаковка с бисквити в купа и ги натрошим леко с ръце. След това е хубаво да ги пасирате с блендер, ако не разполагате може да използвате хаванче. Целта ни е да станат на фин прах.
Когато бисквитите ни са подготвени, разтапяме шоколада и маслото на водна баня, като е важно водата да е гореща, но не чак толкова, че да ври. Ако шоколадът е прекалено гъст, както в нашия случай, може да сложите 2-3 лъжици прясно мляко.
Когато го разтопим, го изсипваме при натрошените бисквити и добавяме овесените ядки или орехите. Ако добавите овесени ядки, както ние направихме също ще се наложи да сложите 2-3 супени лъжици прясно мляко, защото овесените ядки попиват. Ако слагате орехи или други ядки, няма да има нужда от допълнителното мляко.
След овесените ядки добавихме ванилията и 4-5 капки есенция от ром. Не сложихме истински ром, защото не искахме да стават алкохолни, но ако използвате ром или друг вид ликьор също няма да е нужно допълнителното мляко. Сместа се разбърква и омесва, докато всички съставки се комбинират равномерно.
След като е готово, от тестото късаме малко парченце, оформяме го на топче и го оставяме в чиния. Когато оформим всичките си бонбони, ги овалваме в украсата, която сме избрали. В нашият случай двата вида кокос и шоколадовите стърготини. След това нашите вкусни бисквитени бонбони са готови!
И ако искате да имате бонбони за целия уикенд, няма да е лошо да удвоите или утроите рецептата. Както виждате, от това количество се получават около 15-тина прекрасни бонбончета. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Любопитни факти за шоколадовите бонбони