Необходими продукти
За подложката:
1 пакет бисквити с масло
80 гр. масло
50 гр. печени лешници
2 с.л. пудра захар
3 с.л. коняк
За ягодовия мус:
1/2 кутия сирене маскарпоне (от 500 гр.)
250 гр. ягоди
3 с.л. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. прясно мляко
За банановия мус:
1/2 кутия сирене маскарпоне
2 банана
3 с.л. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Смесете в блендера бисквитите, лешниците и пудрата захар и разбийте до получаване на трохи. Прибавете маслото и коняка.
Смесете продуктите за банановия мус в робота и пасирайте до гладкост. По същия начин пригответе и ягодовия мус. За ваше улеснение следвайте тази хронология, за да не се налага да миете робота два пъти.
На дъното на чаша за крем сложете 2 супени лъжици от маслените трохи и внимателно изравнете, без да натъпквате прекалено. Сложете отгоре част от банановия крем и изравнете. Най-отгоре нанесете ягодовия крем. Декорирайте, по желание, с ягода и кокосови стърготини.
И една рецепта за алтернативен мус със сол и зехтин:
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Сходни рецепти:
Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил