Необходими продукти:
няколко броя кори за баница, баклава
счукани орехи
мед
сладолед
краве масло, разтопено
Начин на приготвяне:
В тава застелете хартия за печене. Върху нея подредете няколко слоя кори, като всяка мажете с масло. Сложете ги да се сушат/пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване. Извадете ги и оставете да изстинат.
Натрошете ги на дребни парченца. Направете купичка от кори.
Изрежете 4 равни квадратни парченца, с размер, достатъчен да запълни формичка за мъфини/ крем карамел.
Намажете всеки от квадратите с масло и ги подредете един върху друг. Сложете ги във формичка за крем карамел и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване.
Оставете да изстине. Оформете топка от сладоледа и я оваляйте в смлените орехови ядки. Полейте с мед и оваляйте в натрошените кори. Поставете я в кошничката от кори. Полейте отново с мед и сервирайте.