"Да сготвим с Милена" дава поредната чудна рецепта, този път за сладки.
Нужните ни продукти са:
3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша вода
1 чаена лъжичка сода
щипка сол
шепа ядки по избор
кутия локум
и пудра захар
Начин на приготвяне:
Започваме като изсипем олиото и водата в тенджерка и ги сложим на котлона да заврат. Извадете си бързите рефлекси от шкава, защото когато заврат бързичко, трябва да добавите содата и солта и веднага след това да махнете тенджерата от котлона.
След това започвате да добавяте брашното постепенно, бъркаме с дървена бъркалка, а целта ни е да се получи огромна лепкава топка. Хубаво е предварително да сте си подготвили тавичка с хартия за печене, защото докато е още топло започваме да късаме малки парченца от тестото, разточваме ги, слагаме парченце локум и парченце от ядките, завиваме ги хубаво и редим на хартията за печене.
Много е важно да започнете, докато тестото е още парещо, защото ако изстине става сухо и чупливо. Когато ги редите имате предвид, че ще се надигнат, оставяйте по един пръст разстояние между тях.
Печем ги, докато порозовеят, а след това ги овалваме в пудра захар докато са още горещи. След това нашите вкусни арменски сладки са готови за похапване! Да Ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как да си направим сладки мечета