Неделни ябълкови розички

Неделни ябълкови розички
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Не е нужно да сте шеф Манчев или друго кулинарно гуру, за да можете да творите чудеса в кухнята.

Понякога най-хубавите неща са съвсем лесни за изпълнение. Ще ви го докажем, като ви покажем тази техника за бърз ябълков десерт. Тези розички са елементарни за направа, а в същото време истински впечатляващи и красиви, поднесени на трапезата.

Имате нужда от съвсем тънко разточено тесто като за пица или готово от магазина за бутер банички, тънко нарязана на полумесеци ябълка (най-добре сладък сорт), мазнина (разтопено масло, олио, зехтин...) и пудра захар за поръсване.

Нарежете тестото на дълги и широки ивици, намажете отгоре с мазнината и подредете парченцата ябълка, както е показано

Сгънете внимателно тестото така, че да покрие ябълките наполовина. Не натискайте прекалено с пръсти, само толкова, колкото да не се отвори.

Почнете да завивате внимателно така, че да се образува "чашката" на розата.

Най-добре наредете във форма за мъфини. Можете и в тава, но е важно "розичките" да се пекат изправени. За да не залепнат за тавата, можете да я застелете с хартия за печене или намажете с малко мазнина и отгоре да поръсите с брашно.

Печете на 150 градуса в предварително загрята фурна, докато тестото се зачерви, а ръбчетата на ябълката потъмнеят. Внимавате да не загорите сладкишчетата.

Когато извадите от фурната, поръсете с пудра захар и оставете да изстинат.

Още изкушаващи идеи за десерт:

Бърз и вкусен сладоледов десерт

Диетичен шоколадов десерт

Императрицата на десертите - мелбата

Френските сладки "Макарон"

Как десертът ще ни помогне да отслабнем

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти