Няма защо да се напрягаме излишно, че времето все препуска, а ние вечно бягаме запъхтяни по петите му, за да се вместим в дневния си график. Безспорно в тези случаи могат да ни помогнат и продуктите на технологичната човешка мисъл, като този път под светлините на кулинарните прожектори попада микровълновата печка, чиито функции, както се оказва, далеч не приключват с приготвянето на пуканки.
* За да отстраните неприятната миризма от кухненската гъба, я накиснете във вода с малко оцет или лимонов сок, следва загряване в микровълновата за една минута, от което всички микроби и зловонни аромати ще останат в миналото.
* Прекалено твърдият и захаросан мед може да се втечни, като затоплите буркана между половин и една минута на средна температура.
* Когато искате да си приготвите някоя вкусна рецепта с домашно тесто, но не ви се чака над час то да втаса, пускайте уреда на най-ниската мощност, сложете тестото в по-обемна купа, а в дъното на печката поставете и стъклена чаша с вода.
Първо загрейте съда със сместа за три минути, а след това изключете фурната, оставяйки го в нея. През следващата фаза увеличете периода на шест минути топлинна обработка и същата порция време за престой в спряния уред.
* Всякакви маски за коса и лице също могат да се затоплят във въпросното кухненско пособие, отнемайки ви скромните няколко секунди.
* Лимонът, изваден от хладилника, може да се окаже корава задача, ако искате да го превърнете в сок. За целта го пъхнете в тази миниатюрна печка-чудо за около 20 секунди, с което плодът ще омекне и лесно ще успеете да го изстискате на фреш.