Мъжете говорят: защо по-младите от тях си падат по по-зрели жени

През последните години ставаме свидетели на все повече звездни двойки, при които голямата разлика във възрастта (10 и повече години) е в полза на жената. Но за разлика от случаите, когато мъжът е по-зрелият във връзката, подобно обръщане на съотношението предизвиква повече обществен отзвук, критики и скептицизъм.

Кейт Бекинсейл и Пийт Дейвидсън например се разделиха след няколко месеца връзка, но пък повече от десетилетие продължиха отношенията между Шакира и Пике, както и тези на Джейсън Момоа и Лиза Бонет. За щастие, някои, сред които първата двойка на Франция - Бриджит и Еманюел Макрон, продължават да бъдат заедно от дълги години. Докато стискаме палци на двойки като Приянка Чопра–Ник Джонас, отношенията по-голяма жена–по-млад мъж остава тема, която си струва да бъде разгледана заради социалната нагласа към подобни връзки.

И жените го могат! 5 звездни двойки с голяма възрастова разлика

Противно на ситуацията по-възрастен мъж – по-млада жена, която се смята за по-приемлива, в другия случай двойката обикновено си спечелва недоумение, а ние ставаме свидетели на поредния двоен стандарт.

В отговор на това писателките Фелиша Брингс и Сюзан Уинтър интервюират над 200 мъже, за да открият какво ги привлича в една по-голяма от тях жена. Резултатите издават в книгата „По-възрастни жени, по-млади мъже: нови възможности за любов и романтика“.

Признанията, публикувани в уебсайта на американското телевизионно предаване “Today”, представляват преобладаваща част от мненията на мъжете. Някои от тях споделят, че не са търсили по-възрастна от тях жена умишлено, а други посочват конкретни качества на по-зрелите жени, заради които ги предпочитат.

Защо мъжете предпочитат по-зрели жени

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти