10 задължителни модни тенденции за есен/зима 2015-16

10 задължителни модни тенденции за есен/зима 2015-16
Снимка: Sacai, MaxMara, Fendi, Prada

Биляна Божилова

Синоптиците обещават снежна зима, а великите модни дизайнери предварително се погрижиха да я облекат с много шик и комфорт.

Моден сезон есен/зима 2015-16 е доказателство, че топлите и удобни дрехи могат да бъдат изключително стилни и секси.

Има 10 дрехи, които задължително трябва да присъстват в гардероба за предстоящите студени месеци – милитъри палто, рокля или тренчкот в пастелен цвят, плетена рокля, пуловер или палто  с леопардов принт, черно-бяла рокля, връхна дреха от кожа с косъм, дълга блестяща рокля, неонова блуза или пола, пухенка и пола на ресни.

Или казано на моден език, моята класация „Топ 10 тенденции есен/зима 2015-16“ изглежда така:

• Милитъри палта
• Пастелни тонове
• Плетени рокли
• Цветен леопардов принт
• Черно-бяла геометрия
• Арктическа кожа с косъм
• Блестящи от глава до пети
• Диско неон
• Якета тип „пухенки“
• Поли на ресни

А сега следват дизайнерските предложения, които вдъхновиха класацията, с малко повече за тях:

Милитъри палта

То е с двуредово закопчаване. Късо или дълго, може и със средна дължина. Черно или тъмно-синьо. Или казано още по-накратко – най-модерното палто за есен/зима 2015.  

Пастелни тонове

Към обичайните бежово и екрю, новият моден сезон добавя характерните за пролетта и лятото бледо розово и светло синьо. Нежните пастелни тонове са тук, за да превърнат есен/зима 2015-16 в наслада за сетивата.

Плетени рокли

Плетивата са обичайни заподозрени за фешън лидери през студените месеци. Есен/зима 2015-16 е по-различен с изобилието от плетени рокли, които предлага. Сега е моментът да се научите да плетете и да изненадате всички с уникален модел плетена рокля. Разбира се, големите марки са се погрижили да не се налага да го правите сами с богатия избор, който предлагат.

Цветен леопардов принт

След дискретното оттегляне в последните няколко години, леопардовият принт се завръща по-цветен отвсякога. Стилизираният леопард в ярки цветове е толкова актуален, че липсата му в новия есенно-зимен гардероб може да се приеме за сериозен моден гаф.

Черно-бяла геометрия

Цветовата класика черно и бяло е „разчупена“ с геометрични мотиви. Райе, каре, правоъгълници, триъгълници и разнообразни геометрични фигури превръщат любимата комбинация в нов моден тренд.

Арктическа кожа с косъм

Тази зима е моментът да се разхождаме по улиците като ескимоси, на гребена на модната вълна. Естествена и изкуствена кожа с косъм е тенденцията, на която трябва да се отдадете.

Блестящи от глава до пети

Дългата блестяща рокля е предназначена за официални събития, но е толкова актуална, че нямаше как да не я включа в селекцията. Така че, определено няма да сбъркате, ако точно през този моден сезон се сдобиете с нова дълга рокля, обсипана с блестящи декоративни елементи. Ако не друго, идва Нова година.

Диско неон

Нали не си помислихте, че щом пастелните тонове са топ тренд, това означава, че неонът си отива? Неоновите цветове са тук, с още по-диско визия.

Якета тип „пухенки“

В България ги наричаме „пухенки“, в англоговорящите страни са известни като „quilted jackets“ или „ватирани якета“. Chanel ги съчета с ватирана пола, следователно пухенката заслужава специално внимание, дори от модните икони.

Поли на ресни

За разлика от бохо полите с тънки ресни, в този тренд полите са с широко плисе, което сякаш е нарязано. Интересна тенденция, която фешън фенките не бива да пренебрегват.

Прочетете още:

Парти дрескод: Мини

Аромати, които възбуждат

Как работата ни прави дебели?

Неустоима по време на ваканция

Игра с цветовете – висш моден пилотаж

Тенденции при ботушите за есен/зима 2014-15

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти