Бързи трикове за разхубавяване

Я, колко малък бил светът
Снимка: Thinkstock

Решихме да съчетаем приятното с полезното и да направим едно околосветско пътешествие, за да открием как жените от различните националности поддържат вида си с достъпни и ефикасни средства.

Индия
Представителките на нежния пол от тази древна земя масово използват кокосовото олио за подхранване и блясък на косата и кожата. Втрийте малко от натуралната съставка в корените на косата, постойте няколко минути и я изплакнете с нежен шампоан.

Испания
Испанките редовно поставят резени картофи върху лицето си, за да облекчат тъмните кръгове под очите и подпухналия поглед. Неслучайно въпросната разкрасителна рецепта е позната навсякъде по света, което красноречиво говори за нейното ползотворно действие.

Австралия
Маслото от папая е предпочитано в този топъл континент заради благоприятното му влияние върху кожата при слънчеви изгаряния, охлузвания, екзема и нацепени устни.

Доминиканска република
Екзотичната визия на доминиканките се поддържа от така употребяваната и у нас сода бикарбонат. Само трябва да втрием малко от нея в косата си, след като вече сме нанесли шампоан, за да сме доволни от мекотата на нашата прическа.

Чили
В тази част на Латинска Америка дамите прилагат следната маска за лице: Смачкайте няколко зърна червено грозде и добавете към тях две супени лъжици бяло брашно. Нанесете получената каша върху лицевата зона и постойте с помадата около 10 минути. Изплакнете маската с вода и ще се изненадате от тонизирания вид на лицето ви.

Япония
Маслото от камелия (японска роза) и било любимо козметично средство на гейшите. То подобрява състоянието на сухата коса и кожа, заздравява ноктите и се прилага при изгаряния и стрии.

Италия
Ботушът се слави с производството на качествен зехтин, който освен на трапезата – е любима съставка към различни подсилващи маски за лице и коса. За целта разбъркайте една чаша пълномаслено кисело мляко с една супена лъжица зехтин. Нанесете текстурата върху косата и постойте така пет минути. Изплакнете маската с хладка вода.

Франция
Французойките са ненадминати педанти по отношение на изтънчения външен вид, съобразен до най-малкия детайл. Много от тях киснат ръцете си в смес от топла вода и натурален лимонов сок, за да подхранят своите нокти и да предотвратят по-нататъшното им пожълтяване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти