Необходими продукти:
1/2 зелка (около 600 г)
400 г кайма
150 г ориз
1 глава лук
1 морков
1-2 супени лъжици сладък червен пипер
150 мл доматен сок
2-3 супени лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и го поръсваме с малко сол. Лука нарязваме на кубчета, а моркова го настъргваме.
Задушаваме ги в олиото, прибавяме каймата и бъркаме, докато месото стане на трохи. Добавяме червения пипер, зелето и разбъркваме до неговото омекване.
Изсипваме почистения и измит ориз към останалите продукти. Продължаваме да задушаваме ястието, докато оризът попие отделената от зелето вода.
Наливаме и доматения сок, посоляваме и слагаме черен пипер на вкус. В тава пълним топла вода, за да покрие продуктите, които сме подредили. Изпичаме зелето в умерена фурна до готовност.