Необходими продукти за 7 порции:
1 пакет точени кори
600 г жълти круши
150 г бисквити с вкус на масло
200 г захар
200 мл животинска готварска сметана
100 г краве масло
50 г орехи
кората от 1 лимон
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Захарта се карамелизира и към нея се налива затоплената сметана. Оставя се на котлона, докато стане на гъст сос.
2. Крушите се почистват, обелват се и се нарязват на едри парчета.
3. Добавят се към карамеления сос и съдът се оставя за още 5 минути на котлона. Ароматизира се с канелата и индийското орехче.
4. Плодовете се изваждат, а сосът се запазва за заливка на готовите щруделчета.
5. В сместа се слагат натрошените наедро бисквити и настърганата лимонова кора.
6. Точените кори се намазват с разтопеното масло, като се подреждат по 3 една върху друга. Режат се на четири.
7. В средата се поставя от пълнежа, като се оставя разстояние от края на кората.
8. Навива се на руло, като се прихлупва от дългата страна.
9. Намазва се с масло и се поръсва с нарязани орехи. Правят се малки прорези с ножче, за да излиза парата. Щруделите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15–20 минути. Сервират се с карамеления сос.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!