Какъв по-оригинален подарък за вашите близки от кутия с домашно приготвени бонбони? А какви по-вкусни бонбони от трюфели с бял шоколад и греяно вино?
Следващата рецепта е за ентусиасти с повече свободно времеме.
Необходими продукти за 20-30 бонбона:
250мл силно червено вино
настъргана кора от портокал
1 пръчка канела
1 звездичка анасон
3 шушулки кардамон
2-3 гвоздейчета карамфил
ванилия
300г бял шоколад
30г меко масло
1 супена лъжица ром или ромова есенция
20-30 печени, обелени и безсолни лешници
червена захар за овалване
Начин на приготвяне:
Налейте виното в малка тенджерка и го смесете с всички подправки. Варете до редуциране на 80-85мл. Прецедете.
Залейте шоколада с горещата винена редукция и прибавете маслото и рома. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Оставете крема за няколко часа в хладилника, за да се стегне добре.
От стегнатата шоколадова маса направете топчета като в средата на всяко сложите по един лешник.Оваляйте бонбоните в червена захар и съхранявайте в хладилник.
След като сместа се охлади, ако не ви се стори достатъчно гъста за бонбони, значи виното е дошло малко в повече. Не се притеснявайте, просто я затоплете отново и добавете още малко шоколад. Той ще я сгъсти почти веднага.
Може да ни изпратите снимки на вашето творение на Edna@Netinfocompany.bg или да споделите с нас вашите любими коледни рецепти.