Разнообразете менюто за предстоящите коледни и новогодишни празници!
Предлагаме ви рецепта за един малко по-различен кекс.
Необходими продукти:
250 г краве масло (със стайна температура)
250 г захар
4 яйца
1 ванилия
1 чаена лъжичка канела
2 чаени лъжички какао
250 г брашно
125 мл червено вино
1 бакпулвер
100 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта до побеляване. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Добавете ванилията, канелата и какаото.
Постепенно, на порции, като редувате, добавяйте по малко пресято брашно и вино. В последното брашно добавете бакпулвера. Накрая добавете шоколадовите пръчици и внимателно разбъркайте.
Изсипете в намазана с мазнина и поръсена с брашно или галета форма.
Печете (в предварително загрята до 180 градуса фурна) за около 45 минути до 1 час.
По желание може да покриете изстиналия кекс с шоколадова глазура.