Ябълките са изключително полезен плoд и не напразно хората са казали, че ябълка на ден държи лекаря далеч.
Не веднъж сме ви писали за полезните свойства на ябълките и за това как да готвите с тях или да ги прилагате в домашната козметика.
Сега ще ви представим лесен начин, споделен от Fitsugar.com, как да си направите сушени парченца от плода.
Сушените плодове са вкусни, засищащи и полезни, освен това са подходящи за залъгване на глада между две хранения.
Най-хубавото е, че подобно хапване е бедно на калории и на излишни консерванти.
Това, което ви е нужно, са няколко ябълки по ваша преценка и малко свободно време.
Първо обелвате плодовете и ги нарязвате на полумесеци. Парченцата нареждате едно до друго в тавичка върху готварска хартия.
Не слагате излишна мазнина, но може да поръсите леко с канела, ако харесвате ароматът на подправката.
Нагласете фурната на 150-170 градуса и печете до момента, в който не прецените, че ябълките са готови. Те стават по-кафяви и сухи, както може да се очаква.
Нужно е от време на време да обръщате парченцата, за да се изпекат равномерно и от двете страни.
Може да ги консумирате още топли или да ги оставите да изстинат и да си вземете малко от тях за работа.