Когато следобед ни се прииска да хапнем нещо сладичко, най-честно не можем да устоим на желанието и с гузна съвест и доволен стомах нарушаваме диетата си.
С помощта на съветите на Марта Стюарт обаче ще ви предложим една чудесна напитка, която хем е подходяща за студеното време, хем ще задоволи желанието ви за сладко и в същото време ще сте спокойни, че не сте прекалили със захарта или че поне включва здравословни съставки.
Става въпрос за горещ черен шоколад с бадемово мляко.
Целта е да се сведе до минимум приемането на излишни мазнини.
За приготвянето на четири чаши са ви необходими:
*4 чаши бадемово мляко (как се прави то, може да прочетете тук)
*2 пръчки канела
*¼ какао на прах
*приблизително 60 грама черен шоколад (поне над 70% какао)
Най-добре е да не се добавя допълнително захар, но ако ви нагарча, то може да прибавите лъжичка кафява захар или подсладител.
Кипнете млякото, като пуснете в него пръчките канела.
Оставете го на тих огън за десетина минути, след което добавете останалите продукти.
Оставете на котлона за още две-три минути, като през това време бъркайте внимателно.
Напитката вече е готова.
Може допълнително да украсите чашите, в които сте я налели с пръчки канела.
Канелата е изключително полезна, както сме писали неведнъж, а освен това е и много ароматна, така че не се лишавайте от нея.
Още:
-
5 здравословни причини да пием горещшоколад
- Най-любимите зимни горещи напитки, които всички обичаме...
-
Шоколадът е по-добър от меда при кашлица
-
Коя напитка подобрява паметта
-
Горещ шоколад срещу диабет