Може да ви прозвучи несъвместима, но всъщност се оказва, че комбинацията между осолен чипс и шоколад е способна с лекота да се превърне в доста сполучлива и подслаждаща смесица от вкусове.
Така че пробвайте рецептата, а после ще очакваме да споделите вашето мнение за апетитните ѝ качества.
За целта ни трябват:
пакет чипс (осолен, без добавки на други подправки и аромати), 100-150 г шоколад и малко масло.
Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото, което ще придаде по-голяма плътност на получената глазура.
След като сместа се поохлади, потопете резенчетата картофен чипс в шоколада и ги оставете да изстинат за 30-40 минути в хладилника в по-широк съд на разстояние едно от друго, за да не се слепнат.
По желание можете да поръсите чипса с малко кокосови стърготини.