На всеки му се е налагало понякога да ползва пудра захар. Има сладкиши, които просто са незавършени, ако не бъдат поръсени с пудра захар.
С помощта на Gotvach.bg, ще ви дадем лесен съвет как сами да си направите пудра захар. Всичко, от което ще имате нужда е малко свободно време, желание и известно количество обикновена кристална захар.
Кристалчетата на захарта трябва да са по-ситни, за да получите хубава пудра захар.
Така няма да развалите кухненските уреди, с които ще получите пудрата захар, а освен това ще направите пудра захар, която ще е много фина.
Пудра захар ще получите много лесно с помощта на блендер.
Изсипете в блендера необходимото количество захар, което ще ви е достатъчно за приготвянето на желания от вас десерт.
Трябва да мелите захарта не по-малко от една минута, докато не получите фина пудра захар.
Добавете малко ванилия, за да получи по-интересен и приятен аромат и вкус.
Можете да добавите също така канела.
Този метод е много практичен за десерти, които изискват и пудра захар, и канела. Когато използвате смесените продукти, ще се получи по-силен аромат.
Пудра захар можете да получите и с помощта на чукче и хаванче. Достатъчно е да изсипете малко количество захар в хаванчето и да я счуквате с чукчето до получаването на фин прах.
Изпитан старинен метод е правенето на пудра захар с помощта на стъклена бутилка. Необходими са един вестник и една плътна стъклена бутилка.
Захарта се слага между две страници от вестник и като се използва бутилката като точилка, захарта се превръща във фин прах.
С помощта на мелничка за кафе също можете да получите пудра захар. В мелничката се слага захар, която я напълва не повече от половината. Ако пудрата захар не се получи достатъчно фина, трябва да се смели още малко.
След като получите пудра захар, пресейте я през ситно сито. Ако ви остане неизползвано количество, изсипете пудрата в стъклен съд с капак, за да не попада влага. Задължително е да пресеете пудрата захар през сито, за да не се слепва.