Вече сме ви писали как да си направите бадемово мляко и сме сигурни, че ви е харесало.
Сега ще ви дадем предложение за масло от бадеми! То е по-добро от фъстъченото и като го приготвите в домашни условия, ще сте сигурни, че в него няма никакви излишни мазнини или съмнителни съставки.
Въпросното бадемово масло може да бъде консумирано върху резенче черен хляб, бисквитка или директно с лъжица.
За направянето му са ви необходими бадеми, разбира се.
Може да сложите колкото прецените, рецептата, която ние предлагаме, е с две водни чаши сурови бадеми. Тях ги изпичате на фурна на приблизително 150-160 градуса за 15-20 минути, без да ги осолявате.
След като са готови, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат до степен, в която са леко топли. След това ги изсипете в блендер и добавете няколко лъжици морска сол.
Слагате капака на блендера, държите здраво и пускате на няколко пъти, за да се смелят бадемите. След това добавяте две лъжички фъстъчено, кокосово или размекнато краве масло, по ваш избор.
Пуснете отново машината за няколко секунди, след което разбъркайте с помощта на прибор субстанцията, за да отлепите бадемите от дъното. След това отново затваряте и пускате отново машината.
Ако бадемите ви се сторят прекалено сухи, добавете още малко масло и пуснете да се разбият отново.
След като вече е готово, изсипете цялото съдържание от блендера в стъклен буркан с добра капачка. Съхранявайте в хладилник и не позволявайте да престоява повече от 3-4 седмици.