По-рано тази сутрин ви споделихме какво ви очаква, ако спрете да ядете месо - и по точно: всички плюсове и минуси на вегетарианството.
Ако все пак сте от неизменните привърженици на сочната вкусна пилешка пържола, то сега ще ви дадем идея как да си направите най-вкусната рецепта с пилешки гърди, подходяща за лятото - когато обядът и вечерята трябва да са леки, здравословни и нискокалорични.
Продуктите, които ще са ви необходими, освен "пеперудите" пилешко месо, са само 3: домати, песто и кашкавал.
Пилешките гърди купете от марка и търговски обект, на които имате доверие и знаете, че месото е прясно и качествено. Вземете 1,2 или 3 пеперуди в зависимост от това колко души ще похапват от вкусното пиле. В представената тук техника са използвани 1 и 1/2 пеперуди.
Доматите за предпочитане е да са от розовите - имат повече вкус и сок. Песто можете да си направите сами като следвате рецептите на Edna.bg ТУК или ТУК. Или да си купите готово - в бурканче от магазина.
Нарежете гърдите на 2 равни половини и ги подредете в тава за печене. Предварително намажете дъното на тавата с капка олио. Зехтинът не е за препоръчване - разказвали сме ви защо - можете да си припомните статията ТУК.
Намажете месото обилно със сос песто отгоре. След това наредете и доматите - на кръгли резени.
Сложете в предварително загрята фурна и печете около 20 минути на 180-200 градуса. Преценете кога месото е почти опечено на външен вид - тогава го извадете и настържете кашкавал отгоре. Сложете го във фурната за още 5-10 минути.
Извадете, оставете да изстине малко и след това сервирайте. Колко вкусно се е получило ще разберете от бързината, с която ще изчезне от чиниите. А хубавото е, че можете да правите това вкусно пиле често (защото рецептата е лесна и изгодна) и да се усъвършенствате с всеки следващ път.