За това как да отделим яйчените жълтъци от белтъците има различни похвати, но ние попаднахме на един особено интересен.
Изглежда изключително лесно, а всичко, от което имате нужда, е чиста, празна пластмасова бутилка от 0.500 мл.
Суровите яйца се счупват в малко по-дълбока чиния така, че жълтъкът да остане цял.
След това доближавате гърлото на бутилката до жълтъка, с леко стискане на пластмасата изкарвате въздуха от шишето, след което го оставяте да се върне обратно, бутилката да приеме първоначалната си форма, а жълтъкът да се озове в нея.
Цялата процедура може да разберете по-добре и да видите как се извършва във видеото долу.
Със сигурност след няколко опита ще може да отделяте жълтъка от белтъка без никакъв проблем.