Чесънът е здраве, чесънът е афродизиак, чесънът е супер труден за белене, особено ако ви се паднат от онези скилидки, които сякаш са намазани с лепило.
Когато става дума за една-две скилидки, най-лесно е да ги притиснете с широката страна на ножа.
Когато обаче ви трябва повече чесън, а през зимата е нужно, има много лесен начин за белене.
Можете да го видите горе във видеото, но заради любовта към думите ще ви го обясним и писмено.
Слагате чесъна, както си е цял-целеничък, в буркан. Затваряте капачката и започвате да раздрусвате силно в продължение на около минута.
Развъртате капачката и ви остава само да отделите скилидките от люспите.
Да, знаем, че вероятно сте видели вече видеото, ако сте прочели другата ни статия за чесън от днес: Как се прави: консервиране и съхраняване на чесън, но идеята е толкова лесна и важна, че решихме да й посветим отделна статия.
Накрая, така лесно обеления чесън, можете да използвате за това:
Скилидка чесън на ден за здраве цяла зима
Как се прави: Хайвер от орехи и чесън