Видът на храната е почти толкова важен, колкото и вкусът ѝ.
Що се отнася до сладкишите, то това важи с пълна сила.
Няма нищо по-апетитно и изкушаващо от красиво изглеждащата сладка. Затова ви предлагаме една лесна техника за украса с помощта на шоколад.
Шоколадови конфети
С помощта на белачка за зеленчуци, изстържете от блок охладен шоколад.
Съберете получените парченца, които наподобяват люспи, и ги сложете върху парче хартия. След това ги използвайте така, както ви подсказва въображението.
Най-лесно е да посипете с тях кекс, торта, сладки, крем или каквото друго прецените.
Шоколадови букли
Приготвят се по същия начин като конфетите, но предварително леко загрейте шоколада (например, за няколко секунди в микровълнова) или загрейте белачката за зеленчуци под течаща гореща вода. В зависимост от натиска, ще получите различни по дължина и форма букли. Разполагайте ги в единичен слой върху парче хартия за печене. Ако приготвяте голямо количество – загрявайте от време на време белачката или шоколада.
Шоколадови формички
Изсипете разтопен шоколад и предварително темпериран върху мраморен плот или върху хартия за печене. Оставете да се охлади, но да не е втвърден. С помощта на формички за сладки или остър нож изрежете различни фигурки. Оставете да се охладят и втвърдят напълно преди да използвате.
А ако сте истински ентусиасти и искате да опитате наистина интересна техника, то вижте ТАЗИ рецепта за направата на шоколадови купички. Със сигурност ще смаете всички, ако ги поднесете на празничната трапеза.