Марта Стюарт ни е вдъхновявала неведнъж за направата на най-разнообразни и полезни вещи за дома, както и за приготвянето на бързи и вкусни блюда и десерти.
Днес ви предлагаме поредната ефектна техника от сайта на Стюард. Става дума за своеобразната динена торта, снимки на която със сигурност сте виждали къде ли не.
Сега ще ви разкрием невероятно лесната техника за направата.
Имате нужда от една диня, малко свободно време и лъжица за сладолед (този тип, с който се оформят топките, но ако нямате, може да ползвате и обикновена по-дълбока супена лъжица).
Нужно е предварително да охладите, почти да замразите динята.
Срежете средата ѝ така, както е показано на снимката.
Полученото парче допълнително режете на четири. Изчиствате семките, до колкото ви е възможно.
След това с помощта на лъжицата оформяте малки топки диня от двете останали половини на плода. След това аранжирате върху основата на динената торта.
По желание можете да украсите с листа мента или дори натрошено сирене, ако сте почитатели на комбинацията мента със сирене.