Суфлетата са доста трудни за приготвяне или поне така мислят повечето хора. Оказва се, че има много лесен начин за приготвяне на суфле, който не изисква кой знае колко продукти и усилия.
Днес ще ви покажем точно такава рецепта за моментите, в които ви се хапва нещо сладко и искате да стане готово бързо. Вижте как:
Нужни продукти за две порции:
2 яйца
половин купа течен шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 190 градуса.
Сложете течния шоколад в малка купа.
Разделете белтъка и жълтъка от яйцата. Смесете жълтъците добре с шоколада в отделна купа.
Белтъците се слагат в отделен съд, може да прибавите към тях и 1 ч.л. захар. Трябва да се разбият докато станат на пяна.
Смесете ⅓ от разбитите белтъци с микса от течен шоколад и жълтъци. Така ще направите шоколада по-лек и ще ви бъде по-лесно да смесите останалите белтъци с него.
Прибавете и останалите разбити белтъци и разбъркайте внимателно сместа с дървена шпатула.
Изсипете сместа в специална форма за печене на суфле или огнеопорна керамична чаша, намазана леко с масло.
Печете около 15 минути.
Консумирайте със малко сметната или сладолед!
Прочетете още:
Как да: направете си вино за “хапване”
Как да си направите цветна опаковка за подаръци: точно за 20 стотинки
Как да: гениални предназначения на домакинското стреч фолио
Как да: най-лесният начин за отделяне на жълтък