Много пъти сме писали колко е полезно авокадото – да го хапвате или да го използвате в домашната козметика.
Днес ще ви дадем една изключително интересна и лесна рецепта за това как да си направите авокадо и запечено яйце – две в едно.
Това нестандартно, но вкусно блюдо може да служи като закуска за тези, които сутрин са много гладни или за вечеря. Трябва да знаете обаче, че това е засищащо ястие, с което не трябва да прекалявате.
Рецептата е споделена от Fitsugar.com и е наистина лесна за изпълнение.
Нужно ви е едно по-голямо авокадо и две яйца. Авокадото се реже по дължина на две равни половини, костилката се премахва. Внимателно счупвате яйцето и се опитвате да го излеете на мястото на костилката.
За по-сигурно, можете предварително с помощта на лъжица лекичко да издълбаете и увеличите мястото на костилката така, че да се получи лодка.
Какви подправки ще сложите, зависи от вас и вашия вкус, но дивият (или пък пресен) лук се отразяват много добре.
Стараете се жълтъкът на яйцето да остане цял, докато го намествате в авокадото, поръсвате с малко сол по желание и лук и слагате да се запече.
Фурната е добре да бъде предварително загрята на 200 градуса. Печете на 180-200 градуса за 15-20 минути. Ако видите, че става прекалено черно отгоре, можете да го извадите и по-рано.
След това сервирате. Чудесно пасва с комбинация от свежа зелена салата с краставици и маруля.
Още интересни рецепти с авокадо можете да намерите тук.